Receptfritt vecka nu:

 

Johans:


Grilla är både lätt och svårt. Och ofta blir det lite fel också. Framför allt brukar det grillade vara kallt när man väl äter för att folk aldrig sätter sig i tid. Det kan jag inte göra så mycket åt. Men jag kan tipsa om det godaste grillköttet. Högrev! Så här gör man: Koka köttet som vanligt grytkött. En hel bit med morötter, lök, kryddor. Låt kallna i spadet. Skär upp i spettbara bitar. Gör en god marinad (hickory är passande i). Låt stå i ett dygn i kålskåpet. Upp på spett. Sen är det dags att grilla. Hög värme, snabbt på och ös på med en god glace (chilisås, tabasco, lite olja). Kör snabbt på båda sidor så att det bränner lite. Upp på tallrik och ät direkt. Ni vet vem ni ska tacka när gästerna skriker av lycka.

© Copyright 2017 Mediagnos AB